Wednesday, November 3, 2010

it's ice skating!





ehh, kenapa la besar sangat gambar ni? hee~ ini nak menghighlightkan cerita yang akan yana cerita. 

jumaat lepas, yana dengan kawan2 studio baru lepas habis paper law. so kitorg plan nak celebrate lah kegembiraan tu, walaupun ada lagi satu paper http://www.emocutez.com chill lah kan? hihihi. baru lah remaja! *wink* 

kitorg pergi bersembilan orang. dua kereta.  gembira sangat. macam2 telatah dan gelagat yang menghiburkan daripada mereka. yana tak de la pandai main sangat, but setakat kalau nak jalan sorang whoooshh whoooshh rasa angin tiup sepoi2 bahasa tu, boleh la. hikhikhik http://www.emocutez.com
okay2, nak melihat betapa gembira nya kami? sila melihat gambar2 tersebut

eh2, nampak tak yana yang mana satu. hihi. yang songsang sikit, orang lain badan ke depan, yana badan ke tepi. haha. ape la kan

ala, sorry, gambar kurang clear. ini namanya aksi kereta api, nak tahu kenape? semua takut jatuh, so kena pegang2. nak amik gambar, tapi nak nampak style sikit, ini lah jadi nya. hihi

ha, cuba teka kenapa kak ram ada kat depan, besar2 muka dia? kak ram takut sebenarnya. takut gila. orang ajak, dia tak nak. main sekejap je, rugi duit. tak chill lah kak rammm! hihi. 

siapa budak kecik tu? dia lah yang tolong kitorg bila kitorg jatuh. malu betul ditolong oleh kekanak kecil. huhu! ouh, cuba melihat, seluar kak nurul basah! hahaha. itu maknanya baru lepas jatuh. hihi

ecececewah! gambar macam ala2 masa winter kan. haha. salah okay! ini gara2 cermin tepi2 tu calar. haha. and setelah diedit sikit oleh lala. thanx lala!

siapa lala? ha! ini lala. yana sorg je panggil dia lala. nama dia sebenar ialah dalila. hihi. tengok, dia lagi kecik dari yana kan? ada jugak orang yang lagi kecik dari yana. yai!~


cerita pasal kak ram tadi kan, ish kak ram ni, dia takut sangat. main kejap je dia. kitorg nak la bawak dia jalan2 dekat tengah, dia punya la tak nak. hoish, rugi betul tak amik gambar muka dia masa tu. hikhik http://www.emocutez.com ampun kak ram. jangan marah yana. yana cerita benda yang betul je. huhu!

ni ada satu cerita menarik tentang kak nurul. hatoiii. ni masa last2 ni. kak nurul jatuh, basah memang jangan cakap lah, lenjun habis dia. tapi yang tak disangka ialah, tangan dia terseliuh! terus dia keluar gelanggang. tengok2, lama sikit, tangan nya dah bengkak! ouh mannnn! http://www.emocutez.com kesian sangat. dan yana tau, itu sangat lah sakit. memang bengkak gila, macam kaki anak gajah sikit. hum, pity her.

kitorg main selama 2jam 15 minit ouh, dari orang tu baru lepas kering kan gelanggang skate tu, sampai la ice tu dah cair, sampai dah basah2, memang air nya banyak gila ouh, ha, sampai situ la kitorg main. hebat en. hihi http://www.emocutez.com from the beginning, till the end, memang sangat lah gembira!

ini antara tips2 yang perlu diambil tatkala korang bermain ice skate ni. mari mendengar http://www.emocutez.com
1. bila jatuh, jangan lah korang jatuhkan tangan dulu kan. dia macam spontaneous kan? ha, yana tau. macam tak boleh elak kan? http://www.emocutez.com tapi kalau boleh, tolong lah elakkan. nanti jadi macam kak nurul, kalau tak jadi macam kak nurul pun, ha, tangan korang kena slide dengan skater2 pro. mana nak? huhu. ngeri en? so, elakkan lah jatuh dengan tangan dulu ye.
2. mula2 melangkah kan kaki ke ice tu, korang nak pegang dinding2 tu kan? tak pe la. nama pun mula2. tapi korang jangan takut jatuh. seriusly. it's a process of learning kalau jatuh2 tu. sebab selalu nya, kalau korang takut jatuh tu la, yang akan menjadikan korang selalu jatuh http://www.emocutez.com um! *cewah, cakap macam pro ennnnnn. hihihi*
3. masa nak skate tu, kena confident! jangan takut2. redha je kalau jatuh tu http://www.emocutez.com hikhik. tengok macam yana. slide2 juga, jatuh pun tak ketinggalan juga. kalau tak confident, memang sampai bila2 la korang berdiri kat situ, tak gerak2. 

itu antara tips2 yang penting la kalau mula2 nak belajar skate ni. tak pe. lama2 main, cuba, nanti pandai lah. okayy. tapi kalau pandai main roller blade tu, advantage la kat die. sebab berice skate ni lebih kurang jugak macam roller blade. cume, blade untuk kasut ice skate ni lebih tajam, dan kita main pun atas ice. oleh itu, die lebih licin, tersangat lah licin. selamat mencuba kawan2. experience it! http://www.emocutez.com you'll surely enjoy it. macam kak saerah. ice skate merupakan her new obsession. hikhik. cayalah akak!

8 comments:

  1. Jelez ....huhuhu..nanti kita berempat pergi pulak ye..yana ketua rombongan

    ReplyDelete
  2. hahaha. tapi kenapa la kita pula ketua rombongan? :) okay2. someday somehow, we'll surely go there together ;)

    ReplyDelete
  3. hihi. terima kasih masshie :)

    ReplyDelete
  4. hihi.. yanami! bila pula kita nk g bersama2 ni??

    ReplyDelete
  5. yai! awal sem depan ayuh hani! aku dengan wan dah plan baik punya ;)

    ReplyDelete